nanena

Az ego az igazságnak a vélemény által módosított változatában él

nanena

kép címe

Linkblog

Iratkozz fel nanena feedjére

Microblogom

Látogatók

Friss topikok

  • zhal: Nem vagy egyedül... :) Nem erőszakosságból, csak ugye mindenkinek bejön valami, nekem ez: michae... (2010.01.18. 12:05) Nyomot hagyni
  • micupeace (törölt): szia:)most találtam rá a blogodra, beleolvasgattam, és sokszor szinte mintha a saját gondolataimat... (2009.07.19. 18:16) Kedves Papírkönyv (technológiai szakítólevél)
  • Évikati: Igazat adok neked, de én egy kicsit derűlátóbb vagyok. Azt gondolom, hogy már nem kell sokáig várn... (2009.05.31. 20:24) Elégedetlenség
  • huhaha: Mimickét imádjuk!!! (2009.05.13. 08:25) Mi az ember?
  • huhaha: Azt hiszem, sokan vagyunk így, hogy napról napra egyre több mindent veszítünk el... (2009.05.13. 08:23) Lebegés

nanena a Propelleren

Nincs megjeleníthető elem

Középréteg csöbörből vödörbe?

2009.02.24. 17:53 :: nanena

 Szánalmasak vagyunk. Csak hagyjuk, hogy a világ elmenjen mellettünk, semmi befolyással nem vagyunk annak működésére. Magunkban mindenkinek van egy képe arról, mit kellene csinálni, milyen lenne az a világ, az az ország, ahol élni szeretne. De mint egyénnek, szinte semmi esélyünk nincs, hogy bármit is pozitív irányba mozdítsunk. Persze lehet, hogy a pozitív irány csak számunkra az. Más éppen az ellenkezőjét szeretné. S talán ezért nem is változik semmi érdemlegesen. Mert nem találjuk meg azt a módot, azt az utat, amellyel a helyes irányba történő összefogást valósíthatnánk meg. Sokan le szeretnénk vetni azt a rabigát, amelyet most Gyurcsánnyal és az mszp-vel azonosítunk. De ezt mi vettük a nyakunkba, s ők onnan már nem is nagyon akarnak lekászálódni. Mit kellene tennünk, hogy ezt mégis megtegyék? S kit választanánk meg helyettük? Perspektivikusan csak azt látjuk, hogy ugyanilyen csoport kerülne a helyükbe. De akkor miért akarunk mégis változást?! Melyikünk akar a csöbörből a vödörbe kerülni?! Egyikünknek sem ez a vágyálma, mégis odakerülünk. Hacsak mi nem találunk ki valamit ennek elkerülésére. Mert nem bízhatjuk ezt az ún. vezető értelmiségre. Amely ha úgy látja, hogy valami nem a szája íze szerint történik, akkor kényeskedően kivonul az eseményekből, s kívülről bírálgat. Nekünk azonban olyan kell, aki harcol értünk, nem adja fel, s akiben bízunk. Az mszp-ben most mintha Újhelyit és Mesterházyt próbálnák majd előretolni, hogy megint elhitessék velünk, hogy ők az újító, karizmatikus politikusok, akik megoldhatják az ország problémáit. Azonban számunkra eddig csak akkor keltettek feltűnést, amikor egy-egy szavukkal bírálták Gyurcsányt vagy a kormányt. De mindig kilógott a lóláb, hogy ezt csak a pártban való helyezkedésük érdekében tették.
Vagyis nekünk, középrétegnek szinte semmi esélyünk, hogy változtassunk. Mert kevesen vagyunk. Alulról nyomnak minket a szélsőségesek és az alacsony gondolkodásmódúak, felülről a politikusok, a gazdasági hatalmasságok, a vezető értelmiség. Középen lenni nem kellemes. Nem rendelkezünk a naivitáshoz szükséges tudatlansággal, de azokkal az eszközökkel, tudással sem, ami felülre vinne.

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nanena.blog.hu/api/trackback/id/tr31963429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

candy · http://wunderbike.postr.hu 2009.02.24. 23:18:29

Erről most hirtelen a hasamon terpeszkedő "ignorance is bless" tetoválás jut eszembe. Nagyszerűen sikerült összefoglalni vele a gondolkodni képes ember szenvedését ebben az országban. Az a baj, hogy aki képes ideolgóiákat, gazdasági filozófiákat elegyíteni magában, hogy legalább önmaga számára kidolgozzon egy jobb világot, az a szélsőség. Aki meg zombul és gyűlülködik, az oscart kap vagy nobeldíjat...

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2009.02.24. 23:39:51

szerintem a társadalom túl sokat politizál (persze mindenki a maga módján), és ez akadályozza a megértést. a politikának lényegi velejárója, hogy megoszt, ez természetes. viszont nem politikailag kellene gondolkodnia sok embernek, akkor könnyebb lenne az összefogás, az általános kérdéseken való együttgondolkozás, ami talán közvetetten segítene megoldani a politikai problémákat is.

candy · http://wunderbike.postr.hu 2009.02.25. 00:04:20

Mondjuk ez esetben lehet az is gond, hogy ami itt zajlik, annak sok köze nincs a politikához. Vagy legalábbis úgy érzem, hogy a politika nagyjából az, ami egymás faszának szopása közben értéket teremt...elnézést a vulgarizálásért, de talán így jobban kijön : )

nanena · http://nanena.blog.hu 2009.02.25. 00:05:09

@tsabeeka: a google keresőbe beütöttem a politizál szót. Eszerint szinte mindenki minden szavára és tettére használják ezt a kifejezést. A hivatalos leírását nem tudom. De mintha arra használnánk, ha valaki olyat tesz, ami nekünk nem tetszik. Politizál Cher, Konrád György, Springsteen, Keane, Black Eyed Peas, Geronazzo, Gisele Bündchen, Tom Cruise, Vágási Feri a nyomdában, gabibá a Youtube-on,stb. Azt is olvastam, aki azt mondja, hogy nem politizál, az már ezzel is politizál. Sőt, ha valaki egy visszásságot szóvá tesz, akkor politizál, s ha nem hozza szóba, akkor is politizál. Ezek szerint mi éjjel-nappal politizálunk. Ez már tényleg sok. Ha egy visszásságot szóvá teszek, azzal magamra haragíthatok embereket, ha meg nem, azzal is. A legjobb lenne, ha nem lennének visszás dolgok. S ez talán megszüntetné a politizálást. De lehet, hogy mindenről pozitívan kellene gondolkodnunk, vagy egyre több embernek elfogadni a jelent, hogy politizáló népből elfogadó nép váljunk.

nanena · http://nanena.blog.hu 2009.02.25. 00:15:16

@candy:
Érzésem szerint egy nem normális politikai rendszerben az állampolgárok azért kénytelenekek politizálni, hogy a politikai rendszer visszatérjen normális állapotába. (Elnézést az ismétlésért.) Ezt tehetik individuálisan vagy interaktívan. Az utóbbi valójában a jó út, amit tsabeeka is említett.

A Rendíthetetlen Ólomkatona 2009.02.26. 00:05:36

Mondom én, hogy nincs más kiút: háború. Az ún. felső tízezer nem tudja kontrollálni az eseményeket, a középréteg gyakorlatilag megszűnt, az alsó és középről lecsúszott réteg helyzete pedig egyenesen kilátástalan. Patthelyzet. A hatalom (egyelőre) nem mer kemény diktatúrát bevezetni, a lakosság meg (már/még) nem mer mozdulni. Pedig valakinek előbb-utóbb lépnie kell...

nanena · http://nanena.blog.hu 2009.02.26. 09:14:15

@A rendíthetetlen ólomkatona: De szerinted ki fog ki ellen háborúzni? És ez országon belül lesz, vagy globális? Ha fegyvert osztogatnának, én is elvennék egyet, hogy a saját és családom életét megvédjem. De támadólag senki ellen nem fognék fegyvert. Ez szerintem egy alapvető emberi érték. Bár előjöhet az a kérdés, hogy mit jelent az, hogy az életemet fenyegetik. Mert ez lehet fegyveres, verbális, gazdasági fenyegetés is?

A Rendíthetetlen Ólomkatona 2009.02.26. 17:52:06

@nanena: Én azt mondom, hogy érik egy globális konfliktus, de ezúttal is Európa szívja meg, a fehér ember fogja ismét vérét hullatni. Európa nagy „bazmegjei” rend szerint a Balkánról, vagy tőlünk indultak ki.

Hogy mi lesz az a konkrét esemény, ami megmozgatja az embereket, nem tudom. Lehet, hogy jegyrendszer, éhezés, de az is lehet, hogy Románia megszállja Tiszántúlt, vagy megindul a cigánycsürhe fosztogató hadjárata. Nem tudhatjuk.

Ez persze az apatikus átlagember szemében hülyeségnek hat. Sajnos rengeteg a hülye, aki egyfajta álomvilágban ringatja magát, és azt hiszi, hogy itt, 20??-ben olyan úgysem fordulhat elő, hogy emberek lövöldözzenek egymásra. Háborúk csak a tévében vannak, illetve messzi-messzi országokban. Az ilyeneket a román forradalom és a balkáni háborúk sem térítette észhez, amiknek a hangjait akár saját fülével is hallhatta. Az ilyen típusú ember (itthon kb. 9,8 millió van belőle) majd csak akkor kap észbe, mikor már rá is lőnek.

A másik bájosan ostoba az a fajta, aki abban bízik, hogy a jóságos NATO majd jól megvéd minket. Az persze nem esik le a baromállatnak, hogy a NATO-tag Románia és Szlovákia lesz az első két ország, akik megtámadnak minket, nem pedig Irán, amely ellen ugye nagyon kell küzdeni, mert azok uránt dúsítanak. Hogy jönnek ők ahhoz?

Mindegy, nem is megyek bele jobban, mert túl hosszúra nyúlna.

nanena · http://nanena.blog.hu 2009.02.26. 19:01:32

@A rendíthetetlen ólomkatona: Országok közötti konfliktus is elképzelhető és országon belüli is. Balkánon szerintem nem lesz. Sokat vagyok ott, úgy érzem, lenyugodtak. Ukrajna nagyon veszélyes. Szomjazza az energiát, de nem tud érte fizetni. Éltem ott, amikor minusz 40 fok volt télen. Egyszer vagy megfagynak vagy elindulnak az oroszok ellen. Vagyis a köv. nagy háború az energiaforrások és a víz feletti uralomért lesz. Országon belül pedig a kultúrális különbségek miatt.
Abban igazad van, hogy kelet-európa jelenleg a gyújtópont.
Háborúnak lenni kell. Egyszerűen az erőforrások nem elegek ennyi emberre. Főleg az emberi mentalitás miatt. Persze van egy olyan utópisztikus elmélet, hogy egyre több ember világosodik meg. Egy új típusú ember jelenik meg. Az biztos, hogy nem csak a világgazdaság, hanem az emberiség van válságban.

A Rendíthetetlen Ólomkatona 2009.02.26. 20:26:42

@nanena: A Balkán most nyugodtnak mondható, de abszolút kiszámíthatatlan. Ezen a télen is kifogytak a gázból. Ha nem adtunk volna nekik, valamivel biztos megzsaroltak volna. Honvédség híján meg nem igazán vagyunk tárgyaló- illetve ütőképesek. (Akkor még nem tudhattuk, hogy mikor indul újra az orosz gázszállítmány. Az se volt biztos, hogy nekünk elég lesz, de már elkezdtük osztogatni. A Makó mellett talált hatalmas gázmező gázkitermelési jogának eladásáról meg inkább nem is mondok semmit.)

Ukrajna érdekes kérdés: az elszakított országrészek közül Kárpátalja volt az egyetlen, ahol nem bántották a magyart, az utóbbi másfél-két évben viszont fölerősödtek az ukrán soviniszta hangok. Ebben persze része van a keményen politizáló, ámde hungarus-tudatú ruszinoknak, és az ott is gátlástalanul bűnöző, többnyire magyar anyanyelvű cigányoknak.

Hogy az oroszoknak nekimennének, az kétséges, de egyre gyakrabban és egyre pofátlanabbul fogják lopni a magyarok, balkániak és nyugat-európaiak Oroszországból érkező földgázát.

Engem az oláhok is aggasztanak: kuruc.info/r/6/36087/
Nem tudom, mennyire komoly a dolog, de azért jobb ha odafigyelünk.

Azt viszont nem értem, hogy a túlnépesedett Föld problémáját miért úgy akarják megoldani, hogy az egyáltalán nem túlnépesedett Európát akarják elnépteleníteni. Durvábban fogalmazva: a fehér embert el akarják tüntetni a bolygóról. Mert hát a multikultit meg az antirasszista maszlagot egyedül a fehér ember szopja be. A többiek kérlelhetetlen rasszisták, mi több, fajgyűlölők maradtak és maradnak. Ebből az önfeladásból pedig egyenesen következik, hogy ők túlélnek, mi elpusztulunk.

Csak a félreértések tisztázása végett: a rasszista nem feltétlenül fajgyűlölő. Az inkább fajvédő. Minden fajgyűlölő rasszista, de nem minden rasszista fajgyűlölő. Viszont minden antirasszista idióta. De erről majd valamelyik nap írok egy posztot inkább.

nanena · http://nanena.blog.hu 2009.02.26. 21:00:33

@A rendíthetetlen ólomkatona: Ez a szélsőjobbos érvrendszer. Félinformáción, az információk félremagyarázásán alapszik. A körülöttünk élő emberek ugyanolyanok, mint mi. Ugyanúgy munkából akarnak megélni, kultúrájuk közel áll hozzánk. Velük nem ellenségeskedni kell, hanem összefogni velük. Makóról a véleményem már sok helyen elmondtam, elég jó rálátásom van. Eddig a magyarok csak nyertek rajta. Koncessziós díj, magyar cállalkozók, cégek dolgoztak a fúrásokon. A külföldiek sok milliárd dollárt befektettek, magyar vállalkozások kapták nagyrészt amegrendeléseket, kétséges, hogy valamikor visszatérül belőle valami. Szerintem soha.
Ahogy én látom, nézeteink addig nem érhetnek célt, amíg csak sémákban gondolkozunk. S nem biztos, hogy a kuruc.info a megfelelő információforrás, hogy autentikus véleményt fogalmazhassunk meg. Nem az ő nézeteiket kell szajkóznunk szolgaian. Mert az tényleg háborúhoz vezet.
A rasszista, az fajgyűlölő, mert az egyik fajt a másik felé helyezi. A fajokat nem kell védeni. Erre nem szorulnak rá. Az lenne a pozitív diszkrimináció. Csak azt kell kinyílvánítani, hogy mindenki fogadja el és tartsa be a többségi társadalom alapvető normáit. Aki nem tarja be, azt büntessük meg. Nem azért, mert más etnikum. Persze ha egy etnikum csoportosan nem tartja be ezeket a normákat, akkor azokat a csoportokat is ítéljük el.
Én egy normális, s nem egy gyűlölködő világban szeretnék élni. De a normalitás nem jelenti azt, hogy a visszásságokat, a rossz dolgokat ne tennénk szóvá és ne akarjunk rajta változtatni. Csak ezt esetleg más eszközökkel, mint a szélsőjobbosok. A probléma, hogy a jelenlegi uralkodó politika mindenkit eltolt szélre. Onnan kell visszajönnünk, hogy elsöpörjük őket.

A Rendíthetetlen Ólomkatona 2009.02.26. 23:42:47

@nanena: Nos, én a polkorrekt terminológia szerint szélsőjobbos vagyok, ezt elismerem. Engem az bosszant rendkívül, hogy számára teljesen közömbös érdekek mentén politizálva, az európai ember Irakban és Afganisztánban akarja megmondani a muzulmánoknak, hogy hogyan éljenek, amihez semmiféle jogalapja nincs. Ugyanakkor Párizsban, Berlinben, Brüsszelben mindent eltűr nekik, ahol joga és kötelessége lenne kőkeményen megregulázni őket, megelőzendő a komolyabb bajt. Ha meg nem tetszik a bevándorlónak, akár haza is mehet. Senki nem hívta. Ez pedig nem gyűlölet kérdése, hanem egyszerű érdekérvényesítés. Ha egy vendég terhemre van, kivágom, nem pedig szállást adok neki.
süti beállítások módosítása