nanena

Az ego az igazságnak a vélemény által módosított változatában él

nanena

kép címe

Linkblog

Iratkozz fel nanena feedjére

Microblogom

Látogatók

Friss topikok

  • zhal: Nem vagy egyedül... :) Nem erőszakosságból, csak ugye mindenkinek bejön valami, nekem ez: michae... (2010.01.18. 12:05) Nyomot hagyni
  • micupeace (törölt): szia:)most találtam rá a blogodra, beleolvasgattam, és sokszor szinte mintha a saját gondolataimat... (2009.07.19. 18:16) Kedves Papírkönyv (technológiai szakítólevél)
  • Évikati: Igazat adok neked, de én egy kicsit derűlátóbb vagyok. Azt gondolom, hogy már nem kell sokáig várn... (2009.05.31. 20:24) Elégedetlenség
  • huhaha: Mimickét imádjuk!!! (2009.05.13. 08:25) Mi az ember?
  • huhaha: Azt hiszem, sokan vagyunk így, hogy napról napra egyre több mindent veszítünk el... (2009.05.13. 08:23) Lebegés

nanena a Propelleren

Nincs megjeleníthető elem

Szomjas hibrid és elektromos autók

2009.04.15. 17:08 :: nanena

 

 

 

 

 

 

 

 

Az aszályra hajlamos országokban a környezettudatos autósoknak el kell gondolkozniuk a következőkön. Egyes előrejelzések szerint a hibrid és elektromos járművek részaránya a fejlett országokban folyamatosan nő, amely növelheti az államok vízfogyasztását.

Ugyanis a politikacsinálók gyakran elfelejtkeznek arról, hogy az elektromos meghajtású gépjárművek elterjedésének hatása van és lesz a már amúgy is apadó vízkészletekre.

Egy most megjelent tanulmányban kutatók azt jelzik, hogy elektromos autóval ugyanannyi távolság megtételéhez háromszor annyi víz szükséges, mint amennyi üzemanyag a benzin meghajtású autókhoz. Persze ez abban az esetben érvényes amennyiben az áramot és a hidrogént víz felhasználásával állítják elő. Amennyiben olyan alternatív megújuló energiaforrást használnak, amelyhez nem szükséges víz, akkor ez az arány kisebb lehet.

Azaz nem elég csak kijelenteni, hogy az elektromos autók megoldják majd az olajgondokat, mert tömeges elterjedésük új problémákat is vethet fel. És nem biztos, hogy az autógyárakra kell majd hallgatniuk a politikusoknak a döntések meghozatalakor. Bár ebben eddig elég rossz tapasztalataink vannak.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nanena.blog.hu/api/trackback/id/tr711066344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása