nanena

Az ego az igazságnak a vélemény által módosított változatában él

nanena

kép címe

Linkblog

Iratkozz fel nanena feedjére

Microblogom

Látogatók

Friss topikok

  • zhal: Nem vagy egyedül... :) Nem erőszakosságból, csak ugye mindenkinek bejön valami, nekem ez: michae... (2010.01.18. 12:05) Nyomot hagyni
  • micupeace (törölt): szia:)most találtam rá a blogodra, beleolvasgattam, és sokszor szinte mintha a saját gondolataimat... (2009.07.19. 18:16) Kedves Papírkönyv (technológiai szakítólevél)
  • Évikati: Igazat adok neked, de én egy kicsit derűlátóbb vagyok. Azt gondolom, hogy már nem kell sokáig várn... (2009.05.31. 20:24) Elégedetlenség
  • huhaha: Mimickét imádjuk!!! (2009.05.13. 08:25) Mi az ember?
  • huhaha: Azt hiszem, sokan vagyunk így, hogy napról napra egyre több mindent veszítünk el... (2009.05.13. 08:23) Lebegés

nanena a Propelleren

Nincs megjeleníthető elem

Március 15. a délelőtt még csendes

2009.03.15. 13:32 :: nanena

Március 15. ünnep. Reggel csendes a város. A Roosevelt téren gyerekes családok figyelik a lovas huszárokat, német turisták csákóval a fejükön fényképeszkednek. Az V. kerületi ünnepségre sietünk. Minden nyugodt, méltóságteljes ünnepség zajlik. Rogán Antal polgármester mond beszédet, csak pár méter választja el a hallgatóságtól. Az 1848-as eseményekről emlékezik meg, nem lázít, nem emeli fel a hangját. A hallgatóság is csendben hallgatja szavait, Steiner Pál és Kerényi Imre is soraikban, igaz utóbbi teljesen elkülönül a tömegtől. A beszéd után Rogán az ünneplők közé vegyül, nincs félelem, nincs rettegés és nincs harag, nincs düh, nincs kordon. Ő is egy ember a tömegben.

Elindulunk a Nemzeti Múzeum felé, már furcsa figurák jönnek velünk szemben kezükben Árpád sávos lobogóval. Bekanyarodunk az Astoriánál, sodródunk a tömeggel a Március 15. tér felé, ahol majd Demszky tart beszédet. Itt már normális öltözetű családok, fiatalok keverednek fekete bomberdzsekis és rossz öltözetű alvilági figurákkal. Egyre rosszabb érzéssel közeledünk a tér felé, elkezd szemerkélni az eső, az ég sötét. Növekszik a tömeg, csak kordonon keresztül lehetne bejutni. Meg sem kíséreljük.

Úgy döntünk, inkább hazafelé vesszük az irányt. Érezzük, ami délután és este történik, az már nem a mi ünnepünk. Egyre jobban átveszik majd az uralmat a randalírozók, de a rendőrségi felvonulás olyan nagy mértékű, hogy ha összeütközés lesz köztük, a csőcseléket simán elsodorják. Ennek örülnünk kellene, mégis rossz érzésünk van.

Rossz az a rendszer, amelyben agynélküli randalírozók törhetnek, zúzhatnak, s rendőrségre van szükség ahhoz, hogy elhallgattassák a kormányt ellenző hangokat. A hatalom nem tudja, érzi, hogy ezt csak ideig-óráig lehet. Mert a tiltakozók viselkedésükkel devalválják elégedetlenségünket. De előbb-utóbb távozniuk kell, hogy átadják helyüket egy új hatalomnak. 

Szólj hozzá!

Címkék: rendőrség árpád március rogán lobogó délelőtt 15. sávos

A bejegyzés trackback címe:

https://nanena.blog.hu/api/trackback/id/tr231003399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása