nanena

Az ego az igazságnak a vélemény által módosított változatában él

nanena

kép címe

Linkblog

Iratkozz fel nanena feedjére

Microblogom

Látogatók

Friss topikok

  • zhal: Nem vagy egyedül... :) Nem erőszakosságból, csak ugye mindenkinek bejön valami, nekem ez: michae... (2010.01.18. 12:05) Nyomot hagyni
  • micupeace (törölt): szia:)most találtam rá a blogodra, beleolvasgattam, és sokszor szinte mintha a saját gondolataimat... (2009.07.19. 18:16) Kedves Papírkönyv (technológiai szakítólevél)
  • Évikati: Igazat adok neked, de én egy kicsit derűlátóbb vagyok. Azt gondolom, hogy már nem kell sokáig várn... (2009.05.31. 20:24) Elégedetlenség
  • huhaha: Mimickét imádjuk!!! (2009.05.13. 08:25) Mi az ember?
  • huhaha: Azt hiszem, sokan vagyunk így, hogy napról napra egyre több mindent veszítünk el... (2009.05.13. 08:23) Lebegés

nanena a Propelleren

Nincs megjeleníthető elem

Ki fogja elküldeni Gyurcsányt!?

2009.03.10. 13:25 :: nanena

Milyen program kellene ma Magyarországnak? Orbánon azt kérjük számon, hogy nincs neki, Bokroson azt, hogy neki van. Nemhogy odaállnánk amögé, akinek vannak elképzelései. Mert Bokrosról mondhatunk bármi rosszat, programját bírálhatjuk, de legalább van miről beszélnünk. Gyurcsány sokadik programja nevetséges, csak pótcselekvés. A Reformszövetség sem tudott szinte senkit maga mögé állítani. Bokrosban legalább volt annyi bátorság, hogy azt mondja, az ördöggel is szövetkezik, bízik magában és a programjában. Tegyük szívünkkre a kezünket, ha mi látunk magunk előtt egy célt és ahhoz ismerjük az eszközöket, akkor nem teszünk meg mindent, hogy azt el is érjük? Bokros is várt, hogy valaki csak felismeri rajta kívül is, hogy mit kell tenni. Na arra ugyan hiába! A pártok el vannak foglalva a saját kisstílű hatalmi játszmáikkal. Érdekli is őket a magyar nép, a gazdaság állapota. Nehogy már feltételezzük, hogy ezért kerültek oda! Hiszen megválasztottuk őket négy évre, kuss legyen nekünk! Valahogy Orbánnak sem nagyon akaródzik átvenni a kormánypálcát. Persze most kényelmetlen lenne, többet kellene dolgozni. Ő pedig csak azt szereti, ha beülhet a készbe, urizálhat, s a gazdasági adatokkal meg úgy játszadozik, hogy bizonygathassa, ő a legsikeresebb miniszterelnök.

Itt volt az esély, hogy elküldjék Gyurcsányt és bandáját melegebb éghajlatra. És nem éltek vele. Lehet most ócsárolni Dávid Ibolyát. De fel kellett volna őt és Bokrost használni, hogy valami újat, valami jót csináljunk. Nem azt mondani, hogy Dávid csak egy elszabadult hajóágyú. Na és ha az!? Hiszen mindannyian azt akarjuk, hogy verjék szét ezt a jelnlegi politikai rendszert, amely rugalmatlan, önző emberekből áll. Persze szavakban mindannyian a változás mellett vannak. De ez a szó nekik olyan mint az ördög. Taktikázásból ki lehet mondani, de valójában jól megvannak abban a posványban, amit maguknak és nekünk teremtettek.

De mi változást akarunk! Értelmes, tenni akaró, programmal rendelkező miniszterelnököt, felelős magyar kormányt! És dolgozó parlamentet, amely a mi érdekeinket képviseli s a kormányt támogatja a jó célok elérése érdekében! Ha ezt nem Bokros valósítja meg, az is jó! Nem személyekhez ragaszkodunk, tetteket hiányolunk!

6 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://nanena.blog.hu/api/trackback/id/tr60993428

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Konzervatórium 2009.03.10. 16:07:53

Hogyan lehetne az MDF-et megmenteni?Egyetlen ember létezik, aki megmentheti az MDF-et. Boross Péternek hívják, Magyarország miniszterelnöke volt. Kérdés, ő mit akar.   Az írás a Konzervatórium.hu-n olvasható.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Barrera 2009.03.10. 16:52:24

Szokás ma Bokros és a Megváltó közé egyenlőség jelet tenni. Pedig Lajos csomagja a "fizess be többet" elven alapul, úgy meg nem nagy mutatvány bevételt produkálni. Azok akik egy éve leszavazták a vizitdíjat, most mosolyogva fizetnének havi tízezer eü járadékot, csak mert Lajos azt mondja? Az adófizetők terheinek ilyen mértékű emelésébe politikailag csak belebukni lehet. Ezért kussol a Fidesz, ezért szűkölnek Gyurcsányék. Pedig van itt épkézláb javaslat, én a Reformszövetségét ilyennek tartom. Lendvainak ígéretéhez híven a parlament elé kéne vinni, ott pedig szépen meg kéne szavazni. Mindkét oldalnak. Csak ehhez vér kéne a pucába, na az meg nincsen. A Fideszröl kiderülne, hogy de, mégis az emberekkel kell megfizettetni, Fletóékról pedig a nyilvánvaló dilettantizmus.

nanena · http://nanena.blog.hu 2009.03.10. 17:09:30

@Barrera: Szerintem ebben az országban senki sem Bokroshoz ragaszkodik. Tegnapi posztomban én is kifejeztem kétségeimet programja végrehajthatóságát illetően. Papíron persze minden jól mutat. De a végeredmény az lenne, hogy a dolgozó fizetnék a járulékokat meg a tízezer forintot is, Vagyis szokás szerint duplán, triplán. És értem én, hogy mszp és fidesz miért kussol. De ezzel is csak nekünk ártanak, minden nap semmittevés milliárdokat húz ki a zsebünkből. Én ezért örültem neki, hogy úgy nézett ki, borul a bili. Nem borult.

Barrera 2009.03.10. 19:04:21

Abban egyetértünk, minden nap semmittevés csak nekünk árt. De valóban elhitted ennyi meddő kísérlet után, hogy Bokrosra cserélik le Gyurcsányt és kormányát? Ezek az emberek, ebben a parlamentben? Fletóval elvitetik a balhét, és majd mutogatnak, ő a hibás. Ez nem lenne baj, ha nem mi fizetnénk az árát. Ezért a poszt címére visszautalva: ki fogja elküldeni ezt az ellenzéket? Is. Egyébként kíváncsi arra lennék, egy Bokros vagy Reformszövetséges csomagnak milyen valós társadalmi támogatottsága volna ott, ahol 3,3 millió szavazó a háromszáz forintra is nemet mondott?

nanena · http://nanena.blog.hu 2009.03.10. 21:31:39

@Barrera: Ahogy blogom mottója mondja, értelem és érzelem csatája. Nekem ma délben az érzelem volt az uralkodó. Délelőtt hallgattam az inforádiót és Stumpf meg a többi olyan okos volt. Orbán most beszélget Kálmán Olgával. Olyan okos. Ha most látnám először, akkor még rá is szavaznék. Jó szinész. Bokrosban én sem hittem igazán, csak eljátszottam a gondolattal. Egy blog műfajába belefér. A legjobb lenne most egy gyors választás, aztán többséggel intézkedni. Gyurcsányról meg ne is hallanánk többet.

Bastie (törölt) · http://www.hirmax.net/ 2009.03.10. 22:27:03

Teljesen egyetértek. Nekem mondjuk az az előérzetem, hogy mostantól nagyon fel fognak gyorsulni az események, és mivel ennél rosszabb már nem valószínű hogy jön, bizakodó vagyok.

Ja és Bokros for miniszterelnök:
www.facebook.com/group.php?gid=69179962305

A Rendíthetetlen Ólomkatona 2009.03.12. 02:40:19

Régóta hajtogatom, hogy a felgyülemlett keserűség, frusztráció, feszültség előbb-utóbb úgyis kibukik az emberekből. Szokták mondani: türelmes a magyar, de ha egyszer sikerül feldühíteni, akkor kő kövön nem marad. Míg ott vannak ugye a temperamentumos szerbek, a hisztis franciák, akik minden apróság miatt képesek tiltakozni, hőzöngeni, de hamar le is csillapodnak. Nálunk sajnos nagyon durva dolgok fognak történni néhány éven belül.

Egy újabb Bokros-csomag ugyanúgy beteszi/betenné az országnak a kaput, mint ahogy a Gyurcsány-kúrmány és a hozzá asszisztáló álellenzék ámokfutása. Ez egy kicsit kurucos lett, de hát ez van. Nincs más esélyünk, mint lerombolni a háború után ránk kényszerített rendszer maradványait, és - ahogy IV. Béla tette a tatárjárás után - újra felépíteni az országot. (Az idegen telepesek mellőzésével, természetesen. Népesítsük és lakjuk be mi, magyarok a hazánkat!)
süti beállítások módosítása