nanena

Az ego az igazságnak a vélemény által módosított változatában él

nanena

kép címe

Linkblog

Iratkozz fel nanena feedjére

Microblogom

Látogatók

Friss topikok

  • zhal: Nem vagy egyedül... :) Nem erőszakosságból, csak ugye mindenkinek bejön valami, nekem ez: michae... (2010.01.18. 12:05) Nyomot hagyni
  • micupeace (törölt): szia:)most találtam rá a blogodra, beleolvasgattam, és sokszor szinte mintha a saját gondolataimat... (2009.07.19. 18:16) Kedves Papírkönyv (technológiai szakítólevél)
  • Évikati: Igazat adok neked, de én egy kicsit derűlátóbb vagyok. Azt gondolom, hogy már nem kell sokáig várn... (2009.05.31. 20:24) Elégedetlenség
  • huhaha: Mimickét imádjuk!!! (2009.05.13. 08:25) Mi az ember?
  • huhaha: Azt hiszem, sokan vagyunk így, hogy napról napra egyre több mindent veszítünk el... (2009.05.13. 08:23) Lebegés

nanena a Propelleren

Nincs megjeleníthető elem

Hol egy igazi vezető az MSZP-ben?!

2009.02.06. 18:09 :: nanena

Ma olvastam a hvg.hu-n a Gyurcsány Ferenccel készített interjút. Nekem ez a mondat tetszik legjobban a cikkhez mellékelt életrajzból:
'Tudatosan szakított a baloldal – kádárista hagyományokra épülő – lavírozó, egyensúlyozgató politikájával.'
Mintha az a nagy reformer, haladó, országépítő, előrevivő politikus lenne! Meg hogy ő mindig ugyanazt képviselte. Tudjuk, hogy mindennap mást mond. Amiben okos, hogy mindent meg tud magyarázni. Meg annak az ellenkezőjét is. Hát nincs senki abban a pártban, aki egy valódi vezető lenne tehetséggel, ötletekkel, öntudattal, önérzettel, felelősségtudattal, hozzáértéssel, valódi döntési képességgel? Ha egy ekkora pártban nincs ilyen, aki válthatná Gyurcsányt, akkor minek az a párt? Akkor az csak hiénák, talpnyalók gyülekezete. De ha van ilyen, akkor kérjük mutassa már meg magát! 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nanena.blog.hu/api/trackback/id/tr10927047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Rendíthetetlen Ólomkatona 2009.02.10. 19:49:11

Az MSZP tagsága kétféle emberből tevődik össze.

1.) A prominensek (közönséges bűnözők)
2.) Elbutított talpnyalók (elsősorban nyuggerek)

Ilyen emberanyagból nem csoda, hogy nem tudnak kitermelni egy tiszta fejű, gerinces, egyenes beszédű vezéralakot. (Nem mintha a többi parlamenti párt képes lenne rá, de azoknak tudtommal az együttes taglétszáma sem éri el az MSZP-jét.) A pártban csak bűnözők és bűnpártolók vannak. Mert arról ne feledkezzünk meg egy percig se, hogy kommunista utódpártról van szó, akik szerint hőstett volt '56 idegen csapatokkal való leveretése (vö. hazaárulás), stb.

nanena · http://nanena.blog.hu 2009.02.10. 21:44:22

@A rendíthetetlen ólomkatona:
Sajnos az mszp-ben a tagság egy része még régi motoros, vagy azért lettek beléptetve, hogy a létszám felduzzasztásával egy-egy helyi vállalkozó át tudja venni az adott alapszervezetben az uralmat. E két csoportosulás között folyik a harc. Ezért én sem látok reális lehetőséget arra, hogy egy normális alternatívája jelenjen meg Gyurcsány Viktornak. A Propeller.hu-n viszont most egy nagyon értelmes mdf-es politikus a sztárkommentelő. Nézetei, tettrekészsége figyelemreméltó. Másik pártból Rogán Antal felé elfogult vagyok. Mióta az V. kerület polgármestere lett, a városrész szépül, a lakók egyre jobban érzik magukat, miközben ő szerény maradt. Vagyis remény van, ha nem is az mszp-ben, de más pártban megjelenhetnek olyan emberek, akik képesek lehetnek az ország megfelelő színvonalú vezetésére.

A Rendíthetetlen Ólomkatona 2009.02.11. 04:27:34

@nanena:

Nos, Rogánnal szemben én is elfogult vagyok, csak ellentétes előjellel. Az V. kerület pedig soha nem volt puttó, mivel Demszky papa eddig is ott szórta szét a huszonhárom kerület pénzét. Ott száll meg és zabál a legtöbb turista, ott melóznak a luxuskurvák, ott vannak a kormányzati épületek. Persze, hogy jókedvűek az ottani lakosok. Budapesten messze az V. kerületben a legjobb a közbiztonság, szinte az egész kerület be van kamerázva.

De hogy ne csak Rogánról és az V. kerületről essen szó; én továbbra is azt vallom, hogy ne most országló garnitúrából próbáljunk gazdálkodni, hanem adjunk esélyt a trónkövetelőknek. Ezért sem értem, az emberek miért kapnak hisztérikus rohamot, ha meghallják, hogy mostantól nemzeti érdekek mentén kellene politizálni. Már tényleg csak a nagyon öregek emlékeznek a bécsi döntésekre, stb. Az emberek örültek, ráadásul tényleges harcra nem is került sor. Cigányprobléma nem volt, a közbiztonság jó volt, a bankrendszer nem a zsidók, hanem az állam kezében volt, erős volt a pengő.

Több, mint hatvan éve meg mindig csak mások „érzékenységével” vagyunk elfoglalva. Nem szólunk, ha a szerbek, románok, szlovákok ütik a magyart, mert az biztos sértené az érzékenységüket, nem írjuk le, hogy cigány ölt magyart, mert az biztos sértené az érzékenységüket, nem írjuk le, hogy zsidó kézben van a magyar nemzeti vagyon, mert biztos sértené az érzékenységüket. Mi meg eközben szép lassan másod-, harmad-, negyedrendű állampolgárokká válunk, jogok nélkül, a saját hazánkban.

Mi lenne, ha Magyarországon a magyar lenne a legfontosabb? Ebbe belegondolt már a sok mazochista? Nem elég szar még nekünk? Úgy látszik, nem. Ép ésszel föl nem foghatom, hogy miért nem próbáljuk ki azt, ami LEHET, hogy (nem) jó, ahelyett, ami BIZTOSAN rossz.

Olyan ez, mintha a politikai „elit” meg a lakosság egy házaspár lennének, akik már rég elhidegültek egymástól, mindketten szeretőt tartanak, a gyerekek már nagyok, a különköltözés is megoldható, mégis együtt maradnak, mert azt már megszokták. Pedig már épp itt lenne az ideje változtatni ezen.

huhaha 2009.02.11. 10:44:08

Tévedsz rendíthetetlen ólómkatona. Demszky az V. kerületből is elviszi a pénzt! Járj utána!
Ami itt van, az azóta ilyen szép, mióra Rogán a polgármester.
süti beállítások módosítása