nanena

Az ego az igazságnak a vélemény által módosított változatában él

nanena

kép címe

Linkblog

Iratkozz fel nanena feedjére

Microblogom

Látogatók

Friss topikok

  • zhal: Nem vagy egyedül... :) Nem erőszakosságból, csak ugye mindenkinek bejön valami, nekem ez: michae... (2010.01.18. 12:05) Nyomot hagyni
  • micupeace (törölt): szia:)most találtam rá a blogodra, beleolvasgattam, és sokszor szinte mintha a saját gondolataimat... (2009.07.19. 18:16) Kedves Papírkönyv (technológiai szakítólevél)
  • Évikati: Igazat adok neked, de én egy kicsit derűlátóbb vagyok. Azt gondolom, hogy már nem kell sokáig várn... (2009.05.31. 20:24) Elégedetlenség
  • huhaha: Mimickét imádjuk!!! (2009.05.13. 08:25) Mi az ember?
  • huhaha: Azt hiszem, sokan vagyunk így, hogy napról napra egyre több mindent veszítünk el... (2009.05.13. 08:23) Lebegés

nanena a Propelleren

Nincs megjeleníthető elem

Elvált apák boldogsága és boldogtalansága

2009.02.09. 16:25 :: nanena

Hány olyan elvált apa van Magyarországon, akinek minden második hétvége a boldogságot és a boldogtalanságot is jelenti? Már szerdán összeszorul a gyomrunk, olyan izgalommal készülünk a találkozásra, mint az első randira. Félünk a találkozástól, mégis várjuk azt. Félünk, hogy ugyanazt a gyereket látjuk-e viszont, szeret-e még, mondott-e neki valamit rólunk az anyja, s ez milyen hatással van rá. Minden találkozáskor egy másik gyereket látunk és fájlaljuk, hogy nem vehetünk részt a mindennapjaiban, nem lehetünk mellette, nem nyújthatunk neki támogatást.

 

És ezen a hétvégén akarunk mindent bepótolni. Programokat szervezünk, játszunk, tanulunk, játékokat veszünk. De a gyereknek ilyenkor semmi sem elég. Ő is még többet akar az apjából, az élményekből. Miközben az apa minden pillanatban azon gyötri magát, hogy megtesz-e mindent gyermeke szeretetéért. Mert szüksége van a szeretetére, mert imádja őt, mert nem tud nélküle élni.
És ahogy közeledik az elválás, mind a ketten egyre csendesebbek lesznek, egyre többet fordulnak magukba, mindent elönt a bánat. Az utolsó órákban a gyermek már ránk sem néz, csak a nagy szomorúság látszik a szemeiben. Miközben bennünket rág belül a gondolat, valóban megtettem-e mindent, hogy jól érezze magát, átadtam-e neki szívem minden szeretetét.
Azután búcsúzásnál a gyermek már ránk sem néz. Odafut az anyjához, számára már nem is létezünk. Nem értjük az egészet. Hiszen én vagyok az apja, mégis minden olyan idegen már. Lehajtjuk a fejünket és szinte megszégyenülten távozunk. 
A következő napokban visszajátszuk az együtt töltött pillanatokat és úgy érezzük, az elszakítottság érzése egyszerűen kibírhatatlan. Hogy bármilyen végleges jobb mint ezek a gyötrődések, a boldogtalanság. 
Majd jön a következő hétvége és minden kezdődik elölről.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nanena.blog.hu/api/trackback/id/tr1927023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása