nanena

Az ego az igazságnak a vélemény által módosított változatában él

nanena

kép címe

Linkblog

Iratkozz fel nanena feedjére

Microblogom

Látogatók

Friss topikok

  • zhal: Nem vagy egyedül... :) Nem erőszakosságból, csak ugye mindenkinek bejön valami, nekem ez: michae... (2010.01.18. 12:05) Nyomot hagyni
  • micupeace (törölt): szia:)most találtam rá a blogodra, beleolvasgattam, és sokszor szinte mintha a saját gondolataimat... (2009.07.19. 18:16) Kedves Papírkönyv (technológiai szakítólevél)
  • Évikati: Igazat adok neked, de én egy kicsit derűlátóbb vagyok. Azt gondolom, hogy már nem kell sokáig várn... (2009.05.31. 20:24) Elégedetlenség
  • huhaha: Mimickét imádjuk!!! (2009.05.13. 08:25) Mi az ember?
  • huhaha: Azt hiszem, sokan vagyunk így, hogy napról napra egyre több mindent veszítünk el... (2009.05.13. 08:23) Lebegés

nanena a Propelleren

Nincs megjeleníthető elem

Orbán vagy Gyurcsány?! Jaj nekünk!

2009.02.23. 17:04 :: nanena

Két választásunk van. Gyurcsány vagy Orbán. Ilyen szegényes a kínálat?! Egyikben sem bízunk, egyiket sem tartjuk arra méltónak, hogy vezessen bennünket. Mégis választanunk kell, egyik vagy másik. Az aktuális vezérrel mindig elégedetlenek vagyunk, és az előzőt sírjuk vissza. Úgy vagyunk ezzel is, mint régen a szilveszteri kabaréval. Az előző évi mindig jobb volt. Orbán alatt azt kívántuk, bárcsak Hornt választottuk volna, Gyurcsány alatt Orbán Viktort kívánjuk vissza a hatalomba. S nem azért, mert annyira elégedettek lennénk velük, bármit is várnánk tőlük. De úgy érezzük, ennél már csak jobb lehet. 

Békesi László mondta annak idején, "a legrosszabb Gyurcsány is jobb, mint a legjobb Orbán". Azóta már ő is megváltoztatta véleményét. Mert úgy tűnik, van aki napról-napra képes alulmúlni tegnapi önmagát. Őhozzá képest már Orbán is megváltónak tűnhet. S igénytelenségünk csak fokozódik.
Szeretnénk valami mást, valami újat. De újra és újra meg kell alkudnunk, szembe kell néznünk a realitásokkal. Mert sokan csak vezért keresnek, s ezt terem is a magyar föld. Mindig megjelenik egy újabb, akit pajzsunkra emelünk, s ő onnan a magasságokból már nem is akar újra közénk szállni. Pedig nekünk nem vezérek kellenek, hanem vezetők. Akik a növekedő világban minket is a gyarapodás felé vezetnek, s mikor válság van, akkor nem engednek bennünket a szakadékba zuhanni. Vannak ilyen potenciális vezetőink? Ha igen, akkor miért kell még mindig megelégednünk a jelenlegi választékkal? Mit tehetek én mint individuum, és mi, mint az ország lakosságának közössége, hogy ez megváltozzon?
 
 

5 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://nanena.blog.hu/api/trackback/id/tr10961091

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.03.09. 18:17:57

Orbán vs Gyurcsány: prolongálvaTörök Gábor politikai elemzett egy jót az Indexen, érdekes, de sajnos nagyon is reális jóslatokkal. Szerintem ez a legfigyelemreméltóbb rész: Gyurcsány hatalomtechnikai sikerének egy fontos általános tanulságát is le kell v…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2009.02.23. 20:12:50

hajlamosak vagyunk elfelejteni: mindig van rosszabb :)

Bastie (törölt) · http://www.hirmax.net/ 2009.02.23. 21:12:11

Szánalmas mindkettő, de a kispárti vezérek is. Nem is lesz változás, amíg ezek ki nem kopnak.

nanena · http://nanena.blog.hu 2009.02.23. 21:25:35

@Bastie: A probléma, hogy hiába tartjuk szánalmasnak őket, valójában mi vagyunk azok, mert akaratunk ellenére az egyik lesz a továbbiakban is a vezér. Ők jól elvannak kreált szerepükben, mi pedig piszok rosszul érezzük magunkat a bőrünkben. Ma is sétáltak páran a Kossuth téren, de nem ez látszik a megoldásnak. Kikopásban sem hiszek, hiszen a magyar nép mindig ilyeneket fog felemelni. Egy szakértő mondta, hogy individualisták tarsadalma vagyunk, nem az összefogásé.

huhaha 2009.02.23. 21:57:40

Ez a szomorú jelen és jövő?
Én olyan vezetőket szeretnék, akik valóban a hazájuknak látják ezt az országot, velünk emberekkel együtt. Akiket tisztelni lehet! Akik valóban előttünk mennek, és ha látják, hogy szakadékhoz érünk, a jó irányba vezetnek. Vagy ha beleesnek a szakadékba, nem rántják magukkal az egész országot.
Nyugaton ennek az ezredrészéért le kellett volna már mondani a poltikusoknak,itt meg még mindig görcsösen kapaszkodnak a hatalomba. Mintha ez lenne az életük.
Az ország meg szép lassan elnéptelenedik majd. Mert aki teheti, nem marad itt. Sajnos napról napra világosabb, hogy nincs értelme. Kis ország, kis foci.

Bastie (törölt) · http://www.hirmax.net/ 2009.02.23. 22:49:15

@nanena: Szerintem már eléggé tele van főleg ettől a kettőtől a zemberek bakancsa, mind a szélkakas Gyurcsánytól, és a fürdőskurva (pardon) Orbántól. Egyik sem különb. Mindkettő a szakadék felé viszi az országot, és ezt egyre többen fel is ismerik.

A jelenlegi alternatíva viszont ugyancsak siralmas. A töketlen Fodor, vagy a naccságos Dávid? Egyik párt hamarosan már kizárólag előzetesből politizál, a másiknak meg a fütyihuszár a megmentője?

Na, szerintem ez szánalmas felhozatal.
süti beállítások módosítása