nanena

Az ego az igazságnak a vélemény által módosított változatában él

nanena

kép címe

Linkblog

Iratkozz fel nanena feedjére

Microblogom

Látogatók

Friss topikok

  • zhal: Nem vagy egyedül... :) Nem erőszakosságból, csak ugye mindenkinek bejön valami, nekem ez: michae... (2010.01.18. 12:05) Nyomot hagyni
  • micupeace (törölt): szia:)most találtam rá a blogodra, beleolvasgattam, és sokszor szinte mintha a saját gondolataimat... (2009.07.19. 18:16) Kedves Papírkönyv (technológiai szakítólevél)
  • Évikati: Igazat adok neked, de én egy kicsit derűlátóbb vagyok. Azt gondolom, hogy már nem kell sokáig várn... (2009.05.31. 20:24) Elégedetlenség
  • huhaha: Mimickét imádjuk!!! (2009.05.13. 08:25) Mi az ember?
  • huhaha: Azt hiszem, sokan vagyunk így, hogy napról napra egyre több mindent veszítünk el... (2009.05.13. 08:23) Lebegés

nanena a Propelleren

Nincs megjeleníthető elem

A segélyezés anomáliai

2009.02.06. 18:02 :: nanena

 A régi helyen, ahol laktam, régen a város központjában volt a segély kifizetőhely. Fizetésnapkor az egész belvárost ellepték a cigányok, és a romatelepig lerabolták a kocsmákat, összeszarták, összeszemetelték a várost, kirabolták a magyarokat. Ezért egy új kifizetőhelyet kellett nyitni a telep közelében. Ekkor azért lázadtak, hogy őket nem látják szívesen a városban. A város vitetett nekik tüzifát, de nem voltak hajlandók lerakodni, külön magyarokat kellett küldeni, hogy bevigyék a fát a házakhoz. A szemetet nem viszik el a 10 m-re levő konténerekhez, szétszórják a házak körül. Szemétszállításkor külön munkásokat kell küldeni, hogy összeszedjék a szemetet. Persze nekik nem kell szemétdíjat fizetni. Lehet mondani, hogy azért ilyenek mert mélyszegénységben élnek. Ha családonként a havi 150-300 eFt-ot annak lehet nevezni.

"Hazánk a GDP 8 százalékát költi szociális juttatásokra. Ez Lengyelországban, Szlovákiában, Csehországban 4 százalék csupán. A segélyek terén Belgiummal, Ausztriával vagyunk egy szinten, Németország, Franciaország és a skandináv országok járnak csak előttünk. Ráadásul nem a kikapaszkodás, talpra állás, hanem a segélyből élés stratégiáját segítik. Márpedig a cigányok felzárkóztatása és integrációja Magyarország számára ma már nem emberiességi kérdés, hanem sorsprobléma. Egy felmérés szerint a magyarság lélekszáma 7,6 millióra csökken 2050-re. És elöregedik. Akkor minden magyar polgárt számítva a mai 1,5-ös eltartotti ráta 3-ra növekszik. A romák száma erősen megszaporodik, a jelenlegi 700 ezer helyett már minimum 1,2 millióan lesznek. (Egy kimutatás szerint ma minden második nyolcéves gyermek cigány származású Magyarországon.) Ahhoz, hogy az ország szociális ellátórendszere, például a nyugdíjrendszere is működni tudjon, a jelenleg jól-rosszul foglalkoztatott 80-100 ezer roma helyett legalább 300-400 ezer képzett, dolgozó cigányra lesz szükség. Egyébként összeomlik minden: a nyugdíjrendszer, az egészségügy, de más ellátórendszerek is. Már nem lesz érdekes, mit gondolnak a jogvédők arról, hogy meg kell őrizni a cigányság hagyományos kultúráját, életviteli szokásait is. Lehet, hogy sokuknak történelmi gyökereik miatt még akkor is kényszer lesz a rendszeres munka. De nem választhatnak. A magyaroknak pedig integrálniuk kell őket. Ebben viszont nekik nincs választásuk."

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nanena.blog.hu/api/trackback/id/tr99927029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Rendíthetetlen Ólomkatona 2009.02.10. 20:09:39

A megoldási javaslataid leírva szépek, de tartok tőle, hogy már most rosszabb annál a helyzet, hogy mindez elég legyen. Ha 15-20 éve ELKEZDŐDTEK VOLNA azok a folyamatok, melyeket te a jövőben megvalósítani javasolsz, akkor akár még működhetnének is. Azonban eltelt egy emberöltő, felnőtt egy (cigányokról lévén szó, úgyhogy megkockáztatom; kettő) generáció, amely soha nem látta, hogy apa-anya reggel munkába indul. Gondolta: ha ők nem mennek dolgozni, én miért mennék iskolába? És nem is mentek. Otthon meg semmi olyat nem láttak, ami építené a jellemüket, így elzüllöttek, és maguk is bűnözőkké és bajkeverőkké lettek.

Én úgy érzem, hogy itt már csak egy megújult, megtisztított és megerősített rendőrség, egy újonnan felállított, jól felszerelt, kiképzett, széles jogkörű csendőrség, keménykezű törvénykezés, felelős ügyészek és bírák kellenek, hogy a jól felépített rendszer működjék is.

Első körben megszüntetném az alanyi jogon járó családi pótlékot és mindenféle egyéb juttatást. Kötelezném őket a szemét eltakarítására, a rendszeres és alapos tisztálkodásra, tanulásra/munkavégzésre, a lumpen életmóddal való felhagyásra. Ha mindez megvan, az már egy tárgyalási alap. Akkor azt mondom, hogy leülhetünk megbeszélni a továbbiakat. Ha minderre nem képesek egy emberöltő alatt, akkor fölpakoljuk őket a vonatokra, és nem érdekel a liberálisok visongása.

A fentiek is csak akkor elegendők vélemények szerint, ha AZONNAL nekilátunk. Mivel azonban erre reális esély nincs, úgy vélem, rengeteg ártatlan magyar ember vére fog még kifolyni, mire előrelépés lesz az ügyben, sajnos.

nanena · http://nanena.blog.hu 2009.02.10. 21:36:30

@A rendíthetetlen ólomkatona: Igen, igazad van. Vagy vér fog folyni, vagy elköltözünk, vagy együtt kell élnünk. Az első nem lehet alternatíva, mert mi kultúremberek vagyunk, mégha néha ki is nyílik a bicska a zsebünkben. A másodikat egyének megtehetik (én már készülök rá), egy teljes társadalom nem. Így marad a harmadik. Ha záros határidőn belül nem tereljük vagy kényszerítjük őket munkára, akkor vagy együtt halunk majd éhen, vagy akkor fog vér folyni. De akkor már a romák lesznek többségben.

A Rendíthetetlen Ólomkatona 2009.02.11. 05:28:27

@nanena:

Triviális leszek: baszhatjuk a kultúremberségünket, ha meghalunk miatta. Torkunkon a kés, vegyük már észre! Azt kell eldöntenünk, hogy élni akarunk-e, s ha igen, akkor hogyan. Én például békében. Az pedig csak úgy megy, ha az emberi normákat betartani képtelen egyedeket rákényszerítjük a normális életre. Ez — mint látjuk — szép szóval, dorgálással, fenyegetéssel nem megy. Mi marad? Az erőszak. Azt pedig nem vettük számításba. Viszont ha visszatekintünk, látszik, hogy az erőszak, illetve erő hatott rájuk. Nem is kell olyan sokat visszamenni az időben.

Kb. ekkortájt romlottak el a dolgok a közbiztonságot illetően: www.youtube.com/watch?v=IbmZ0bzYvMI
süti beállítások módosítása